Astăzi, 26 mai 2016, se împlinesc 32 de ani de la deschiderea oficială a navigației pe Canalul Dunăre – Marea Neagră.
Construirea Canalului Dunăre – Marea Neagră în anii 80 a dat noi valenţe traficului pe Dunăre, dar şi traficului de mărfuri prin portul Constanţa. Astfel, Canalul Dunăre – Marea Neagră este veriga unei rute de transport cu costuri reduse pentru o gamă largă de mărfuri şi servicii. Este cunoscut faptul că marile porturi europene şi din întreaga lume înregistrează volume mari de trafic în condiţiile în care sunt conectate la marile platforme industriale prin reţelele de drumuri, căi ferate, dar mai ales canale interioare, rol jucat în prezent de Canalului Dunăre – Marea Neagră pentru portul Constanţa şi de Canal Poarta Albă – Midia, Năvodari pentru Portul Midia.
Traficul pe canalele navigabile efectuat de la începutul anului până în prezent este de 10 612 000 tone capacitate, reprezentând 99,4% din nivelul prognozat pentru această perioadă. Principalele destinaţii ale mărfurilor transportate pe canalele navigabile au fost România – 46%, Serbia – 26%, Ungaria – 12% şi Bulgaria – 8%.
- CJI și ActiveWatch, după decizia Ringier de a concedia 20% din jurnaliștii de la Libertatea: “Jurnaliștii sunt cei care acționează în interesul cetățenilor, nu în interesul companiilor sau al politicienilor” - 6 decembrie 2023
- Cătălin Tolontan a fost dat afară de la Libertatea - 6 decembrie 2023
- BREAKING Arhiepiscopul Teodosie, urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influență - 5 decembrie 2023