Cod roșu și portocaliu de caniculă în toată țara

Temperaturile maxime vor ajunge la 41 de grade Celsius în unele zone din țară, dar nu vor depăși 35 de grade pe litoral.
sursa foto: Pexels

Meteorologii anunță cod roșu și portocaliu de caniculă în toată țara, în acest weekend, cu temperaturi care vor ajunge și la 41 de grade și un indice temperatură-umezeală care va depăși pragul critic de 80 de unități, în acest weekend.

În Maramureș, Transilvania, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali, valul de caniculă din ultimele zile va persista și se va intensifica pe alocuri. Temperaturile maxime vor fi de 35 până la 40 de grade, dar pe litoral se vor menține între 32 și 35 de grade.

În restul țării, temperaturile vor fi și mai ridicate, de la 37 până la 41 de grade.

Întreaga țară va avea parte de discomfort termic ridicat și un indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile minime nu vor scădea nicăieri sub nivelul de 20 de grade, așadar vom avea parte de nopți tropicale, adaugă Agenția Națională de Meteorologie.

Avertismentele de vreme s-ar putea schimba în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, încheie autoritățile.

Acest avertisment vine după mai multe zile în care Dobrogea s-a aflat sub cod galben și portocaliu de caniculă, cu temperaturi care au depășit și 42 de grade la Cernavodă.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.