Școlile din Dobrogea care au dat cele mai mari medii la Evaluarea Națională 2024

În Tulcea, cea mai mare notă a fost obținută în comuna Jurilovca.
sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Doi elevi din Constanța au obținut media 10 la evaluarea națională, în vreme ce cea mai mare medie din Tulcea a fost de 9.80, conform datelor publicate miercuri de autorități. Topul rezultatelor a fost dominat de liceele bine cotate din mediul urban în ambele județe, însă în cazul Tulcea, un băiat din Jurilovca a ajuns în vârful clasamentului.

După cum arată site-ul Ministerului Educației, concurența a fost mai strânsă la Constanța. Pe lângă cele două medii de 10, diferențele dintre primele locuri s-au făcut la distanță de câteva sutimi, iar mulți elevi au ieșit la egalitate, media de pe locul 20 fiind 9.85.

sursa foto: captură Ministerul Educației

Cea mai puternic reprezentată instituție de proviență a elevilor care au atins această performanță este Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” din Constanța, cu 9 dintre cele mai mari medii din județ, dintre care cele două de 10.

Întregul clasament este, de altfel, dominat de instituțiile din Municipiul Constanța. Pe lângă Colegiul “Mircea cel Bătrân”, se regăsesc în top Liceul Teoretic “Ovidius”, Liceul Teoretic “George Călinescu”, Liceul Teoretic “Traian” și Școala Gimnazială nr. 39 “Nicolae Tonitza”.

Doar doi elevi din afara municipiului reședință au intrat în top 20: Unul de la Școala Gimnazială nr. 1, din Eforie Nord, și altul de la Școala Gimnazială “Mircea Eliade”, din Cernavodă. În listă nu se găsește niciul elev de la o școală din mediul rural.

Aceste rezultate vin în contextul în care peste 6.000 de elevi din Constanța au fost înscriși la Evaluarea Națională 2024, iar 73,7% au reușit să obțină o medie peste 5.

Situația este una similară în județul Tulcea, unde instituția cu cei mai mulți elevi în top 20 este Școala Gimnazială “Alexandru Ciucurencu”, din municipiul Tulcea, cu 7 elevi în primele locuri.

sursa foto: captură Ministerul Educației

Din celelalte medii de tot din județ, majoritatea au fost date tot de școli din mediul urban, mai precis de la Școala Gimnazială “Elena Doamna” (Tulcea), Școala Gimnazială nr. 12 (Tulcea), Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, Colegiul Național “Spiru Haret” și Liceul Teoretic “Constantin Brătescu”, din Isaccea. În top intră, însă, și trei elevi din mediul rural se regăsesc în top, din localitățile Sălcioara, Luncăvița și Jurilovca.

În mod notabil, Claudiu Camenețchi, elev la Școala Gimnazială Jurilovca, a obținut media 9.80 la evaluarea națională – cea mai mare din județ, transmite primarul Eugen Ion într-o postare pe Facebook.

sursa foto: Eugen Ion/Facebook

De menționat este că rezultatele finale vor fi publicate marți, după contestații.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.