Fonduri europene pentru eficientizarea energetică a școlilor din Mihail Kogălniceanu

Administrația locală din Mihail Kogălniceanu are în derulare o serie de investiții care vor fi implementate cu sprijinul fondurilor europene nerambursabile. Două dintre acestea aparțin de domeniul educației și sunt reprezentate de eficientizarea energetică a Liceului Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” și a Școlii Generale nr. 2.

De cele două investiții vor beneficia ambele corpuri ale liceului și școala, iar ambele proiecte vor fi finanțate cu fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 1,8 milioane de euro. Este cunoscută aplecarea primăriei către rezolvarea problemelor din zona educației, la fel cum este cunoscută și grija echipei din fruntea administrației locale, condusă de Ancuța Belu, pentru tot ce ține de școală și învățământ.

Pe lângă aceste proiecte care vor fi finanțate cu bani europeni, primarul comunei Mihail Kogălniceanu a mai obținut și promisiunea finanțării prin PNDL 2 pentru patru dintre proiectele administrației locale pe care o conduce. Valoarea totală a proiectelor este de 15 milioane de lei. Proiectul care urmărește realizarea branșamentelor la apă în satul Piatra, care aparține administrativ de comuna Mihail Kogălniceanu, are o valoare de 942.000 de lei.

Alte două proiecte deosebit de importante pentru comunitatea din Mihail Kogălniceanu sunt construirea unei grădinițe cu orar prelungit – un proiect care va costa aproximativ 1,9 milioane de lei, și reabilitarea și modernizarea dispensarului din localitate – valoarea investiției se ridică la 1,7 milioane de lei. Nu în ultimul rând, poate cel mai important dintre cele patru proiecte este cel care urmărește modernizarea drumurilor comunale și a drumurilor de acces în zone rurale – un proiect pentru a cărui finanțare vor fi necesari aproximativ 10 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.