Bani europeni pentru dotarea laboratorului de cercetare subacvatică din cadrul MINAC

Consiliul Județean Constanța, ca lider de parteneriat, a semnat contractul de finanțare în valoare totală de 939.544 euro pentru proiectul „Patrimoniul cultural comun – Sursă de dezvoltare a antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre”.

Partenerii CJC în proiectul european sunt Asociaţia Bulgară pentru Transferul Tehnologiei, Inovaţiei din Bulgaria, Consiliul Raional Ungheni din Republica Moldova şi Autoritatea Guvernamentală a Districtului Enez din Turcia.

Cu acești bani, Consiliul Județean Constanța își propune să dezvolte infrastructura Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC). Astfel, se urmărește dotarea laboratorului de cercetare subacvatică cu echipamente specifice, de cercetare (costume umede, costume uscate, computer de scufundare, scan side, barcă cu peridoc, ROV – vehicul subacvatic, hărţi digitale, autovehicul, ochelari VR, aparat de proiecţie holografică, web site dedicat proiectului, plachete, etc).

Proiectul „Patrimoniul cultural comun – Sursă de dezvoltare a antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre” este finanţat din fonduri europene prin Programul Transfrontalier Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, are o valoare totală de 939.544 euro, din care 27.287,52 euro reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Constanţa.

Obiectivul general al proiectului constă în promovarea în comun a afacerilor şi antreprenoriatului în sectoarele de turism şi cultură în regiunile partenere din Bazinul Marii Negre. Proiectul are o durată de implementare de 24 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.