A fost depusă cererea de finanţare pentru podul suspendat peste Dunăre

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a depus, în data de 3 decembrie, Aplicația de Finanțare pentru proiectul „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”. Acest lucru a fost făcut în vederea obținerii finanțării nerambursabile alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării, Ilie Petre, a ţinut să evidenţieze acest moment.

„Este încă un pas important pentru implementarea acestui proiect, un pas aşteptat de toată lumea şi ştim cu toţii ce va înseamna această investiţie în economia judeţului. Ne referim la o investiţie mai amplă care înseamnă execuţia podului dintre Tulcea şi Brăila cu descărcările pe ambele maluri şi în acelaşi timp cu legătura prin Drum Expres Tulcea-Constanţa. Pentru componenta Drum Expres urmează ca în 2019 să se efectueze Studiul de Fezabilitate iar investiţia să fie implementată pe cât posibil în acest exerciţiu financiar cât şi în exerciţiul financiar viitor. Din păcate, modul în care a fost prezentată investiţia Pod peste Dunăre de către domnul Bogdan Chiţescu – Director General Adjunct al Direcţiei Generale Programe de Infrastructură Mare a dus la o expunere eronată în presă a acestui proiect major. Vorbim aşa cum am mai spus de o investiţie mai amplă, de două etape ale unei investiţii care se regăsesc în Master-Planul de Transport al României. Mai trebuie spus şi faptul că luna aceasta va fi emisă autorizaţia de construire cât şi ordinul de începere a lucrărilor la Podul suspendat peste Dunăre ”, a declarat preşedintele ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.