Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului: „Nu știu ce să spun despre conținutul ordonanțelor”

info-sud-est-ministrul-turismuluiMinistrul Turismului, deputatul de Constanța Mircea Titus Dobre, a confirmat pentru ziarul Info Sud-Est că niciun membru al Guvernului nu s-a opus adoptării ordonanțelor. Totodată, ministrul susține că ordonanțele au fost corecte din punct de vedere al respectării procedurilor, dar a declarat că nu știe ce să spună despre conținutul ordonanțelor: „Da, niciun membru nu s-a opus. Nici eu nu m-am opus. Este o chestiune asumată de toți membrii Guvernului și singurul lucru pe care îl dorim la ora actuală este să se respecte procedura”.

Întrebat fiind de ce nu vrea să discute despre conținutul ordonanțelor și de ce refuză să-și asume o poziție clară față de efectele devastatoare ale adoptării celor două ordonanțe, Dobre a declarat că este economist și nu înțelege conținutul ordonanțelor: „Deci dacă vreți să mă băgați în conținut, nu pot să intru în conținut că nu mă pricep! Credeți că cel de la Justiție știe chestiuni legate de atestarea stațiunilor?”.

Ministrul Turismului n-a știut să justifice nici graba colegilor din cabinet de a trece hoțește, în toiul nopții, ordonanțele rușinii care îi vor fi salvat pe cei mai mulți dintre actualii sau foștii primari, președinți de consilii județene, parlamentari, miniștri, magistrați și alții cercetați pentru abuz în serviciu, conflict de interese ș.a.m.d: „Dar nu mă întrebați pe mine. Despre ordonanțe habar n-am, se discută de 2-3 săptămâni despre ele. Nu e domeniul meu de activitate, ce vreți să vă spun?”.

Cu privire la amploarea protestelor și la reacțiile vehemente apărute în urma adoptării ordonanțelor, în mod halucinant, Titus Dobre a comparat furia oamenilor din ultimele zile cu nemulțumirile apărute în urma adoptării legii impozitului specific: „Eu am inițiat legea impozitului specific. Să nu credeți că toată lumea a fost mulțumită”.

∗Mircea Titus Dobre este fiul fostului viceprimar al Constanței, Mircea Dobre, un afacerist apropiat de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. Până în 2011, Mircea Titus Dobre, actual ministru al Turismului, a fost directorul de marketing al societății de panificație Dobre & Fiii care a obținut multe contracte de la stat. Printre clienții importanți ai societății se numără Ministerul Apărării Naționale (prin unități militare), Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Consiliul Județean Constanța. Mircea Titus Dobre a fost ales deputat din partea USL în anul 2012.