O nouă ediție a Olimpiadei „Tinerii Dezbat“, la Colegiul Dobrogean Spiru Haret

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani a participat, vineri, 8 iunie, la deschiderea Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat“ – ediția 2018, etapa județeană, care a avut loc la Colegiul Dobrogean Spiru Haret.

La eveniment au mai participat inspectorul școlar general Lucica Popișcă, directorul Colegiului Dobrogean Spiru Haret, Florin Anastasiu, cadrele didactice și elevii participanți la această olimpiadă.

„Aș dori să îmi exprim admirația și aprecierea față de elevii care au răspuns acestei provocări, aceea de a-și spune punctul de vedere, de argumenta cele spuse, de a lua atitudine și, mai important, de a-și asuma în totalitate poziția adoptată în scopul promovării unor idei și principii democratice. Generației mele i-au lipsit acest gen de concursuri. Probabil ne-ar fi plăcut și nouă să știm să facem astfel de dezbateri. Am văzut și tematica moțiunilor. Sunt domenii foarte diferite, unele dintre ele privind probleme de voluntariat. Cred că mulți dintre voi faceți parte din ong-uri și sunteți voluntari, vă oferiți ajutorul comunității. Dintre voi se vor alege liderii viitorului, liderii României de mâine. Mă bucură să văd în sală foarte mulți tineri frumoși. Sper ca, în aceste zile, fiecare să-și aducă argumentațiile, pentru susținerea moțiunii dezbătute“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Olimpiada „Tinerii Dezbat“ s-a desfășurat în perioada 8-9 iunie, la Colegiul Dobrogean Spiru Haret, reunind în competiție 12 licee din județul Tulcea, cu 12 echipaje de începători și 7 echipaje de avansați. Astfel, 57 de elevi participanți și 19 profesori coordonatori s-au întrecut în cadrul meciurilor de dezbatere, pe moțiuni privind obligativitatea uniformei școlare, introducerea la liceu a unei ore de educație financiară, voluntariatul – condiție de absolvire a liceului sau interzicerea alimentelor modificate genetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.