“Noile aparate ale morții”. Asociația Tomis Antidrog se alătură demersului lui Raed Arafat în cazul „fumatului fără fum”

(foto: www.adevarul.ro)

Asociația Tomis Antidrog Constanța se alătură demersului public inițiat de secretarul de stat al MAI, dr. Raed Arafat, prin care se trage un semnal de alarmă asupra promovării excesive a fumatului folosind noile aparate „fără fum”.

„În ultimii ani, pe plan mondial, s-a câștigat teren față de ofensiva fabricanților și a comercianților de tutun. Am reușit să interzicem reclama la produsele de tutun și promovarea acestora în spațiul public, protejând în mod deosebit copiii și generațiile tinere; am reușit să interzicem fumatul în spațiile publice, iar directivele Europene continuă să apară cu măsuri din ce în ce mai consistente împotriva acestui pericol public”, a afirmat Raed Arafat într-o postare pe Facebook.

Secretarul de stat al MAI a numit noua tehnologie „aparate ale morții” și a tras un semnal de alarmă în privința riscului de mărire a numărului de fumători: “Cert este că în cazul în care nu vom acționa urgent să stopăm promovarea în public a noilor aparate ale morții și al acestui mod de fumat, riscăm ca numărul fumătorilor să crească prin recrutarea generațiilor tinere care să înceapă să utilizeze direct acest nou mod crezând că este mai puțin nociv pentru sănătatea lor”, a mai afirmat Raed Arafat.

George Drăgan, președintele Asociației Tomis Antidrog Constanța

Asociația Tomis Antidrog Constanța a explicat, la rândul ei, de ce acest nou tip de fumat este foarte periculos:

“Din păcate nu putem să nu observăm în ultimele luni revenirea ofensivei mediatice a comercianților de tutun prin reclame agresive pentru “fumatul fără fum” folosind sisteme de încălzire a țigărilor care conțin tutun. Metodele de marketing gen ,, testează gratuit’’ nu fac decât să încurajeze fumatul de la vârste fragede în balanta cu ideea subliminala ,,sunt mai puțin nocive‘’. Este adevărat că încă nu există un studiu aprofundat asupra efectelor nocive ale acestor aparate, deoarece sunt noi pe piață, dar vă prezentam în imagini 2 motive care ar trebui știute și luate în considerare în momentul în care alegem să folosim aceste aparate. Primul motiv ar fi folosirea foitei de aluminiu care protejeaza tutunul din tigari, pentru a nu exista riscul unui foc deschis. Folia de aluminiu incalzita, conform specialistilor, poate duce la apariţia unor boli precum ar fi osteoporoză şi Alzheimer. Folosită pe timp îndelungat această duce la demenţă stări de vomă şi de greaţă. Deşi este greu de crezut acest lucru să ştiţi că aluminiul duce la multe dereglări hormonale în viaţa noastră. Folia de aluminiu a fost interzisa si in industria alimentara (recipiente de gatit). Un al doilea motiv este inlocuirea filtrului clasic cu un filtru din PVC . Pe cât este de nociv, pe atât este de “prezent” în casa noastră: în alimente, în staniolul în care împachetăm sandviciurile, în vasele de gătit şi tacâmuri, în antiperspirante, chiar şi în unele medicamente. Şi apa conţine aluminiu, dar sub formă de săruri, fiind singura situaţie când nu este nociv”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.