Săptămâna dedicată artei plastice medgidiene, aproape de start

Devenită deja tradiție, Tabăra Internațională de Pictură ”Lucian Grigorescu” se va desfășura anul acesta în perioada 31 iulie – 06 august.

Cu ocazia celei de a XIV – a ediții a prestigiosului eveniment cultural, municipalitatea locală se va bucura de prezența celor mai buni artiști plastici contemporani din Algeria, Turcia, Regatul Bahrein, Cipru de Nord, Polonia și România.

De-a lungul edițiilor, artiștii plastici invitați la eveniment au avut posibilitatea de a-și pune amprenta asupra colecției de artă a municipiului Medgidia prin lucrări marcate de originalitate, multiculturalitate și frumusețea peisajelor din România.

Iubitorii de artă au posibilitatea de a participa alături de pictorii de renume internațional la atelierele de creație desfășurate pe toată perioada taberei, în incinta Hotelului ”Stadion”.

Startul evenimentului va fi dat marți, 01 iulie 2017, printr-o conferință de presă care se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local al Municipiului Medgidia, începând cu ora 15.00.

Activitatea artistică va culmina cu un vernisaj care va avea loc sâmbătă, 5 iulie 2017, în cadrul căruia toți participanții își vor expune tablourile.

O inițiativă inedită în România, tabăra de pictură de la Medgidia reprezintă un pas important în păstrarea caracterului multicultural al artei în întreg județul Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *