Sâmbăta aceasta pedalăm la Marșul Bicicliștilor!

În data de 22 aprilie 2017, la ora 15:00, din piața Ovidiu, se va pleca în cea de a treia ediție a Marșului Bicicliștilor din Constanța, eveniment ce își propune să atragă atenția autorităților locale cu privire la infrastructura rutieră precară existentă pentru cicliști, dar și asupra nivelului scăzut de mobilitate urbană din municipiul Constanța, în cadrul acestui marș
promovând de asemenea dorința de a avea un oraș pentru oameni! Acest Eveniment este organizat de OPTAR, Tomis Bike, Baricada Verde și Masa Critică Constanța.

Motivele organizării acestui marș sunt:
– neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră;
– încurajarea transportului motorizat;
– lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii;
– lipsa de siguranta si rata infractionala ridicata in mijloacele de transport in comun, dar si neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate;

Considerăm că problema traficului aglomerat este una de actualitate, iar asta ne afectează pe fiecare dintre noi. Astfel, având în vedere nivelul ridicat de poluare din mun. Constanța și numărul mare de victime rezultate din accidentele rutiere, soluția, în acord cu toate strategiile europene și exemplele altor orașe din țară și străinatate, este facilitarea mijlocelor de transport nemotorizate în interiorul orașului. Astfel, cerem o viziune durabila pentru construirea infrastructurii necesare transportului alternativ și a celui în comun.

Solicităm în mod public autoritatilor locale și centrale să ia măsuri pentru rezolvarea problemelor indicate și în acest sens vom trimite propuneri prin petitia pe care o vom transmite dupa strângerea de semnături de la marș.

Evenimentul își propune să atragă participanți de toate vârstele și ținând cont că viteza medie va fi sub 15 km/h, ne așteptăm să avem alături de noi atât copii alături de părinții acestora cât și tineri și adulți și de ce nu, persoane vârstnice care susțin acest demers. Organizatorii marșului se delimitează de orice mesaj sau acțiune politică ce poate fi asociată acestei activități. Acțiunea nu are nicio conotație politică, fiind în fapt o acțiune care vizează politicile de dezvoltare urbană.

Menționăm că acest marș îndeplinește toate condițiile legale de desfășurare și încurajăm participanții să utilizeze echipamentul de protecție și totodată să respecte indicațiile organizatorilor și voluntarilor noștrii pe durata desfăsurării marșului.

“Oamenii ar trebui să vină la acest marș pentru că ne dorim un oraș pentru oameni, iar autoritățile locale trebuie să accepte și bicicliștii în orașul Constanța și să le creeze condiții pentru a se deplasa în siguranță. Numărul bicicliștilor este mult mai mare față de acum trei sau patru ani, și sperăm că acest fapt va fi luat în considerare. Așteptăm lumea cu mic, cu mare sâmbătă începând cu ora 14:30 în piața Ovidiu să cerem un oraș pentru oameni!“ a declarat Marius Adrian Hrițuleac, Tomis Bike Constanța.