Republica Populară Chineză a închis Consulatul General de la Constanța

Sediul Consulatului Republicii Populare Chineze de la Constanța

Republica Populară Chineză a decis să închidă temporar Consulatul General de la Constanța, începând cu data de 30 iunie.
Conform Ambasadei R.P. Chineze în România, toate sarcinile diplomatice și consulare ale Consulatului General de la Constanța vor fi preluate de Ambasadă, „pentru o îmbunătățire a eficienței“.

„La 8 iunie, China a anunțat oficial guvernul român, iar partea română și-a exprimat respectul față de decizia chineză. Ambele părți consideră că închiderea temporară a Consulatului General Chinez la Constanța nu va afecta dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale“, se menționează în comunicatul Ambasadei R.P. Chineze la București din data de 23 iunie a.c.

Consulatul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa cuprindea în circumscripţia consulară municipiul Constanţa precum şi judeţele Brăila, Constanţa, Galaţi şi Tulcea.

Ultimul Consul general al R.P.Chineze la Constanța, LIANG Caide, își începuse misiunea diplomatică în mai 2016.

Relaţiile diplomatice dintre România şi Republica Populară Chineză au fost stabilite în mod oficial la 5 octombrie 1949, la câteva zile după instaurarea regimului comunist la Beijing, la 1 octombrie.

Consulatul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, înfiinţat în urmă cu 40 de ani, era singura misiune diplomatică oficială chineză de pe teritoriul României, cu excepţia Ambasadei de la Bucureşti.

În momentul de faţă, la Constanţa funcţionează două consulate generale: al Republicii Turcia şi al Federaţiei Ruse.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.