Infrastructură și centru multifuncțional în Mihail Kogălniceanu

În comuna constănțeană Mihail Kogălniceanu, administrația locală are în fruntea listei de priorități proiectele referitoare la îmbunătățirea infrastructurii din localitate. Recent, primarul Ancuța Belu a semnat un proiect referitor la asfaltarea a 10 kilometri de drumuri, investiția fiind finanțată de Ministerul Dezvoltării. Asfaltarea se va realiza în următorii doi ani și va cuprinde străzi din satele Palazu Mic și Piatra, dar și câteva străzi din cartierele de la periferia satului Mihail Kogălniceanu.

Pentru viitorul apropiat, primarul Ancuța Belu are în vedere asfaltarea a 45 kilometri de drum din localitate însă, din cauza suprafeței foarte mari și a costurilor extrem de ridicate pe care le-ar impune investiția, proiectul nu poate fi implementat unitar ci va trebui să fie împărțit în mai multe proiecte mai mici. Momentan, administrația locală se află în stadiul în care se pun la punct documentația și actele necesare demarării și depunerii proiectelor. Nu în ultimul rând, pe lista investițiilor din următoarea perioadă se află și reabilitarea și extinderea grădiniței, dar și finalizarea racordurilor la sistemul de alimentare cu apă din satul Piatra, ambele aflate în stadiul de proiect.

Un alt proiect important pentru Ancuța Belu este cel care face referire la înființarea unui centrul multifuncțional pentru copiii cu dizabilități, dar și pentru cei care prezintă un risc ridicat de abandon școlar, ori care provin din familii defavorizate. În primăvara anului 2017, proiectul va fi depus pentru accesarea fondurilor europene. Implementarea acestuia este estimată la 1,3 milioane de euro fără TVA, iar numărul beneficiarilor se va ridica la 60. În cadrul proiectului vor fi angajați psihopedagogi, psihologi, terapeuți și asistenți sociali, iar copiii vor primi consiliere și vor participa la diverse cursuri susținute de specialiști.