Haosul urbanistic din cartierul Compozitorilor: Jumătate dintr-o stradă nu va fi asfaltată pentru că este privată

În cartierul Compozitorilor din Constanța, locatarii sunt obișnuiți cu străzile de pământ sau acoperite cu pietriș sau, în cel mai bun caz, cu străzi asfaltate până la jumătatea lungimii acestora. Însă zilele acestea, Primăria Constanța a înregistrat o nouă premieră și a început lucrările de asfaltare a unei străzi din cartierul constănțean tot până la jumătate, doar că de această dată până la jumătate din lățimea străzii.

Confort Urban a început lucrările pentru asfaltarea străzii Operei din cartierul Compozitorilor, iar utilajele societății primăriei au început să sape și să pregătească pentru asfaltare doar jumătate din lățimea străzii, cealaltă jumătate rămânând intactă.
De unde vine absurdul situației? A răspuns directorul tehnic al Confort Urban: pentru că cealaltă parte a străzii este proprietate privată.

„Se face pe jumătate pentru că… Lucrarea are doar 7 metri, restul este proprietate particulară. Deci noi lucrăm pe cadastrul furnizat de primărie, care este cadastrul străzii. Pe partea cealaltă, având în vedere că e proprietate, dar eu nu știu dacă cineva ar putea să construiască ceva pe acolo, că n-are cum… Deci o să aducem la nivelul străzii asfaltate, cu încă puțină piatră, să fie totuși la nivelul străzii. Lucrarea este de doar 7 metri de la gardul Lidl. Pe partea cu Lidl facem și trotuar. Bănuiesc că primăria într-un viitor mai apropiat, sau mai mediu, va rezolva situația“, a declarat pentru Info Sud-Est Claudiu Rădulescu, director tehnic Confort Urban.

Și ca și cum nu ar fi de ajuns că, în urma lucrării, primăria va asfalta doar jumătate din lățimea străzii Operei, drumul va fi asfaltat pe o lungime de doar 120 de metri, restul porțiunii rămânând din pământ.

Explicația? Nu există cadastru.

„E o lucrare pe investiții. Proiectul e mai vechi, este de vreo doi ani. Nu sunt decât vreo 120 de metri. În rest, nu există cadastru. Când o să fie cadastru continuăm. E o lucrare mică. Într-o săptămână terminăm lucrarea, cu borduri, cu asfalt“, a adăugat directorul tehnic al Confort Urban.

Situația absurdă din cartierul constănțean a apărut în urma unui proces administrativ lung, care a avut la bază retrocedări de terenuri, construcții haotice, avize îndoielnice și o activitate urbanistică în cadrul primăriei care nu a respectat nici măcar cele mai mici reguli, cele ale bunului simț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.