Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, la dispoziția turiștilor din Babadag

Unul dintre numeroasele proiecte implementate în ultimii cinci ani în Babadag și care urmărește să promoveze și să popularizeze zona, este Centrul Național de Informare și Promovare Turistică. Proiectul a fost finanțat cu fonduri europene și a fost inaugurat în decembrie 2015. Centrul oferă condiții optime pentru turiștii și localnicii care îi calcă pragul. Și nu puțini, de altfel, așa cum arată site-ul web, pagina de Facebook, cât și registrul dedicat înregistrării impresiilor celor sosiți pe meleaguri băbăiene.

Așadar, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică s-a dovedit a fi cel puțin până acum o investiție de succes care a materializat câteva acțiuni pe parcursul anului 2016. Vorbim aici de participarea concretă prin acțiuni de popularizare a etapelor din ,,Raliul Deltei”, a ,,Festivalului borșului pescăresc” de la Jurilovca, a ,,Zilelor Orașului Babadag”, primirea de elevi și acțiuni în ,,Săptămâna Altfel”, lansarea proiectului ,,Produs în Babadag” în cadrul acțiunilor din ,,Zilele orașului”, proiect devenit permanent prin standul cu produse ale localnicilor, vernisarea de expoziții ale artiștilor plastici locali precum și ,,Minitârgul de Crăciun”. Pentru acest an s-a trecut la realizarea unui spot publicitar video a orașului, zonei și a principalelor obiective turistice precum și a agenților economici care prestează activități ce au tangență cu turismul. De asemenea, este în curs de realizare și pliantul care va conține informații similare, precum și o hartă detaliată de gen a zonei acoperite de centrul de informare.

Tot în ce privește potențialul de dezvoltare turistică din Babadag, Consiliul Județean Tulcea are în plan să aloce fondurile necesare reabilitării ,,Casei Panaghia”, acolo unde funcționa Muzeul de Artă Orientală. Măsura este una benefică pentru potențialul turistic al orașului cu atât mai mult cu cât de ani de zile, deși figurează pe hărțile turistice sau pe site-urile de informare, muzeul este închis din cauza lipsei de fonduri.