Cea mai frumoasă femeie, Bătrâna și hoțul, Eutopia – cele trei spectacole ale acestui weekend la Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța a început stagiunea reluând programul celor trei reprezentații săptămânal, astfel încât publicul costănțean este invitat în sala de pe Bulevardul Ferdinand nr. 11 în fiecare vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 19.00.

În weekend-ul următor, prima piesă, de vineri, 13 octombrie, este „Cea mai frumoasă soție”, de Eugène Labiche, o premieră pe țară a stagiunii trecute, spectacol de Mihai Constantin Ranin, regizor cunoscut atât pe plan național, cât și internațional, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgovişte, căruia îi aparţin atât regia, cât şi scenografia şi ilustraţia muzicală.

Spectatorii vor avea prilejul să aplaude o comedie de situaţie din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se ţese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toţi bărbaţii din jurul ei. Acest rol va fi jucat de Georgiana Rusu.

Vor mai urca pe scenă Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale şi Gelu Ciobanu.

Sâmbătă, 14 octombrie, admiratorii doamnei Ileana Ploscaru, una dintre cele mai bune actrițe ale teatrului nostru și cetățean de onoare al Constanței, vor putea să o vadă ca protagonistă a piesei dramaturgului contemporan Viorel Savin, „Bătrâna și hoțul”, în regia lui Iulian Enache, cel care cu ani în urmă, la prima montare de la Constanța, interpreta rolul hoțului.

Dan Cojocaru este, de această dată, partenerul de scenă al bătrânei doamne, Alina Manțu și Alexandru Medveghi apărând în roluri episodice. Scenografia a fost creată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar muzica a fost compusă de Adrian Mihai. Măiestria artistică și umorul Ilenei Ploscaru se întâlnesc fericit cu farmecul plebeu a lui Dan Cojocaru, într-o piesă ce propune spectatorilor o meditație despre artă.

Duminică, 15 octombrie, ne întoarcem la teatrul antic, cu „Eutopia”, spectacolul realizat de regizorul grec Yannis Margaritis după texte de Aristofan, unele traduse acum pentru prima dată în limba română.

Cu o distribuție numeroasă, de 28 de actori, piesa, nerecomandată minorilor, este interactivă și are multe momente muzicale, actorii constănțeni făcând față acestora cu brio. Scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, asistată de Lăcrămioara Dumitrașcu, muzica a fost compusă de Dimitris Ikonomakis, iar coregrafia a fost realizată de Eddie Lame.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.